Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2014 14:16 - Защо простащината и омразата са на мода ?!
Автор: monarh1991 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3289 Коментари: 10 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Не мога да разбера защо във всеки сайт - не само във блог.бг, но и във фейсбук и  във различните форуми, изпъкват предимно простотии, а стойностните неща се игнорират ? Защо на първа страница са постинги с обидно съдържание към даден потребител или дадена гледна точка, проповядващи омраза ? Защо навсякъде хората почват да се делят на демократи, фашисти  и комунисти, на русофили и русофоби, на леви и десни ? Нима забравихме какво е доброта и човещина ? Как може да съдиш някого, без да го познаваш, дори не знаейки как изглежда на външен вид, без дори да си чул гласа му ?! Смятам, че всеки има право да излага виждането си, но без да обижда опонентите си, като спазва културен тон.   Мислех, че по-възрастните имат различно виждане и ценят доброто, но явно съм се излъгал. Има и такива, които мислят, че едва ли не само тяхната гледна точка е правилна и всеки, който е против нея, е глупак, кретен, несериозен,  предател и  т.н. Накратко - бих искал някой да обясни защо езикът на омразата и простащината са на почит ?!



Гласувай:
21


Вълнообразно


1. lyubomircholakov - На почит са по една елементарна п...
01.12.2014 15:11
На почит са по една елементарна причина: политическата система, в която живеем, т. нар. "демокрация", е ИДЕОЛОГИЧЕСКА система.
А една идеология се налага само с агресия и омраза към другомислещите.
Оттам, от върха, който налага тази идеология, агресията и омразата към другомислещите се разпростират и надолу - от управляващите към управляваните. Така и управляваните, тоест, цялото общество, се заразяват от агресия и омраза към различното мнение, към другомислието - което избуява в интернет и, съответно, прави впечатление.
Това е.
цитирай
2. bliz - За осъществяването на Новия световен ред се минава през тази помия...
01.12.2014 15:11
Това са неолибералните ценности - личността трябва да бъде разрушена, без морал, деградация. Някой иска хората да са такива - лесни за унищожаване, т.к. не са вече една общност , с общи градивни виждания, а една маса лесна за манипулира, чието внимание се отвлича с вдигащи адреналина неща, а през това време тъмните сили спокойно вършат пъклените си дела - тровят ни ежедневно с натовските самолети, сключват се тайни , ограбващи страната концесии, вземат се заробващи заеми, планира се откъсване на територии от страната и т.н.
Има места , където разумния е добре дошъл и има кой да го изслуша, да получи одобрение и подкрепа. Ако искаш непременно да те чуят или да замълчат там където се кряска непрекъснато, как да стане това - с един ефектен, пиперлив , оригинален език, така, че като почнат да те четат опонентите, да им "замръзнат усмивките" и да си казжат:" в това копеле има нещо..."
Както християнството е наложено със сила, така и доброто ти трябва да се наложи със сила - силата на ефектния изказ.
Поздрави!
цитирай
3. monarh1991 - На почит са по една елементарна причина: политическата система, в която живеем, т. нар. "демокрация", е ИДЕОЛОГИЧЕСКА система. А една идеология се нал
01.12.2014 15:32
Така е. Уж е друг строй, демокрация, а пак не можеш да изразиш друга гледна точка. Инакомислещия го обявяват за рубладжия, предател, глупак .
цитирай
4. monarh1991 - Здравей, Блиц
01.12.2014 15:38
И аз смятам така за Новия световен ред. Шокиращото е, че днес в страната се случва ситуацията, описана в прогнозата на Алън Фостър Дълес през 1945 г.- истинските ценности се заменят с фалшиви, младежта се лишава от чест, младите се превръщат в простаци, вулгарни хора и космополити. И въздигането на омразата и простотията в култ явно също е част от плана.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
01.12.2014 15:49
В джунглата успяват хищниците! На тях е присъща агресивност Също и в саваните
Сега хората живеят в джунгла и агресивността на хищниците сред тях се проявява в просташко поведение-това пряко или в пладнешки обири ,като случилото се в КТБ, това непряко и завоалирано Това е връх на просташка хищност- да завлечеш безгрижно милиарди и друг да плаща и да ги възстановява!?
Разликата е, че извършилите това са костюмирани , с маниери и даже мислят, че това ,което са сторили на простаците според тях е връх на интелигентност, на ум , на способности
Така че, простащината и вървящата с нея агресивност имат две измерения- открита, брутална и дегизирана!
Относно първичната, открита агресивност има лесно решение, въведи си преглед на коментарите и ги цензурирай на тази база - не за това, че противоречат, а за поведение Когато и това не помага аз съм намерил друго решение, правя ги за смях Ако не разбират, толкова по-зле за тях!
Приятен ден!
цитирай
6. murka12 - Ура! Аз съм демоде!
01.12.2014 18:49
Аз забелязвам с тревога това уродливо явление и се радвам,че моето близко обкръжение правят изключение,т.е. ние не сме модерни.Оскотяването много бързо се разраства,защото не се налага да се напъваш: да учиш,да се усъвършенстваш,да си плащаш данъците, да ходиш на работа, да си гледаш децата...Моята мечта е да излезем от ъгъла ,в който ни натика неграмотното,нахалното,грозното,завистливото, некадърното,отмъстителното, да си подадем ръце , да си разчистим къщата, за новите хора на България.
цитирай
7. born - Аз забелязвам с тревога това уро...
01.12.2014 22:09
murka12 написа:
Аз забелязвам с тревога това уродливо явление и се радвам,че моето близко обкръжение правят изключение,т.е. ние не сме модерни.Оскотяването много бързо се разраства,защото не се налага да се напъваш: да учиш,да се усъвършенстваш,да си плащаш данъците, да ходиш на работа, да си гледаш децата...Моята мечта е да излезем от ъгъла ,в който ни натика неграмотното,нахалното,грозното,завистливото, некадърното,отмъстителното, да си подадем ръце , да си разчистим къщата, за новите хора на България.

Чудесно е , че има все още млади хора, които мислят по този начин.
цитирай
8. cerise - Да,
02.12.2014 14:09
добре би било да има повече толерантност - и в блога, и в социалните мрежи ... Напълно съм съгласна с мнението на monarh1991.
цитирай
9. dedenze - Подкрепям мнението на Любомир Чолаков !
02.12.2014 17:41
Но си има и още една национална причина, българина лае анонимно, обича анонимността! Даже и нож вади, но на умряло куче !
цитирай
10. vielichkata - Защото
14.02.2015 00:23
Човеците отдавна са забравили кои са, залутани из безумието на най-низки желания - да са най-важни, най-имащи, най-знаещи, най-обичани, най-харесвани и най-вече ЕДИНСТВЕНИ! И аз съм старомодна. Скорострелното развитие на технологиите изключва човешкия фактор. Живеем във време на зверска конкуренция в борбата за оцеляване. Ама не на вида, а на индивида. Няма ценности, няма толерантност. И т.н. Аз, лично, съм се превърнала в самостоятелна държава - родител, възпитател, охранител, приятел, враг, счетоводител, адвокат, готвач, чистач и още куп длъжности. И не защото съм всезнаеща и всеможеща. А защото ми се налага. На всичкото отгоре все още се опитвам да разбирам, да правя компромиси и да обичам. И ми се получава. Но Месомелачката работи безотказно и много хора потъват. И така. Радвам се, че все още има и други шарени измежду тълпата безцветна. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: monarh1991
Категория: Политика
Прочетен: 1752227
Постинги: 788
Коментари: 1182
Гласове: 5800
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930